Дома > Вести > Вести од индустријата

The change of the stacker

2024-03-11

Во последниве години, со брзиот развој на логистичката индустрија, индустријата за камиони постепено стана поле на загриженост. Неодамнешните вести од индустријата покажуваат дека индустријата за камиони поминува низ неколку интересни промени.


Прво, примената на технологијата за вештачка интелигенција го менува дизајнот и употребата на сложувачите. Претходно, сложувачите главно беа управувани од луѓе, но сега се повеќе производители почнаа да развиваат автономни сложувалки, кои користат лидар, сензори и други технологии за контрола на насоката и брзината, со што значително ја подобруваат ефикасноста и безбедноста.


Второ,електрични сложувачистануваат сè попопуларни.Електрични сложувалкисе поеколошки и поекономични од претходно користените сложувалки за дизел и течен гас. Покрај тоа,електрични сложувачиимаат и поголема доверливост и издржливост, што дополнително ќе го промовира развојот на оваа индустрија.


Со зголемената конкуренција на глобалниот пазар, производителите на камиони за положување исто така ги зголемуваат инвестициите за истражување и развој и лансираат повеќе штедливи, ефикасни и хуманизирани камиони за положување. Преку континуирани иновации и технолошки напредок, се очекува камионската индустрија да ја задржи виталноста во идниот развој и да го промовира понатамошниот развој на логистичката индустрија.


We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept