Дома > Вести > Вести од индустријата

Како се движите палета без дигалка за палети?

2024-01-15

Преместување на палета без адигалка за палетиможе да биде предизвик, но постојат алтернативни методи што можете да ги користите, во зависност од тежината на палетата и достапните ресурси. Еве неколку опции:


Рачно подигнување:


Ако палетата и нејзината содржина се релативно лесни, можете рачно да ја подигнете и носите. Погрижете се да користите соодветни техники за кревање за да избегнете повреда.

Користете шипка или шипка:


Ставете лост или шипка под едната страна од палетата, малку подигнете ја и излизгајте блок или друг цврст предмет под работ. Повторете го овој процес на спротивната страна додека не поставите блокови под сите четири агли. Овој метод може да ја претвори палетата во импровизирана санка што можете да ја влечете.

Лизгајте на цевки или ролери:


Ако имате цевки, големи спојници или ролери, ставете ги под палетата. Малку навалете ја палетата, лизгајте ги цевките одоздола, а потоа турнете ја или повлечете ја палетата. Овој метод најдобро функционира на мазни површини.

Користете лента за влечење или јаже:


Прикачете лента за влечење или силно јаже на палетата, а потоа повлечете ја или повлечете ја до саканата локација. Овој метод бара физички напор, но може да биде ефективен.

Тимски лифт:


Побарајте помош од други за да ја подигнете и носите палетата. Погрижете се да комуницирате и да ги координирате вашите движења за да ја осигурате безбедноста на сите.

Лизгајте на картон или иверица:


Ставете цврсто парче картон или иверица под палетата за да го намалите триењето со подот. Ова може да го олесни лизгањето на палетата преку мазна површина.

Превртете ја палетата на цевки:


Слично на методот на цевки споменат претходно, но во овој случај, можете да користите пократки цевки како валјаци и да ја тркалате палетата напред.

Секогаш давајте приоритет на безбедноста кога преместувате тешки предмети и погрижете се методот што ќе го изберете е соодветен за тежината и големината на палетата. Ако палетата е исклучително тешка или ако треба редовно да ги преместувате палетите, инвестирајте во aдигалка за палетиили барањето механичка помош може да биде поефикасна и побезбедна опција.


We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept